18 kesäkuuta 2013

Osin selittämättömiä lempipaikkoja: Helsinki

  • Haagan liikenneympyrä
    Myönnän, etten koskaan ole varsinaisesti vieraillut liikenneympyrän sisällä. Olen siis mennyt autolla sen ympäri, ja bussilla ja taksillakin, mutta en käynyt siinä hauskassa kallioisessa metsikössä, joka jää sen sisälle. Se kiehtoo mielikuvitustani. Ennen kaikkea haluaisin perustaa sinne pontikkatehtaan, toissijaisesti hamppuviljelmän.
  • rhododendronpuisto
    Tarkoitan sitä rhododendronpusikkoa Etelä- ja Pohjois-Haagan välissä. Tämä kuuluu selittämättömiin lempipaikkoihin. On nimittäin vähintäänkin outoa, että arboretumia halkoo voimalinja, eikä rhododendronit ole minusta edes kovin kauniita. Niissä on kuitenkin jotain dinosaurusmaista, ja sitä paitsi se kuinka asuinalueen kaduilta voi sukeltaa rhododendronpusikoihin on mahtavan salaperäistä.
  • Etelä-Haagan kirjasto
    Paras kirjasto! Osin se on kiva, koska se on oma lähikirjasto, ja oma lähikirjasto on aina kotoisa, koska sinne tilaa kaikki kirjat jotka haluaa lukea. Täällä on kuitenkin myös neuletägejä, oma huone jossa saa pelata pleikkaa tai ommella, ja sieltä voi lainata kirjastokortilla poran.

  • Kumpulan koulukasvitarha
    En tajua, miten en vuosiin tajunnut koko paikan olemassaoloa. Sofianlehdonkadun ja Kumpulan siirtolapuutarha-alueen väliin jää suuri, ulospäin huomaamaton läikkä vihreää, ja siellä vihreässä sadat lapset touhuavat ja kylvävät ja kastelevat. Kesäparatiisi.

  • Heinon tukku
    S-ketjun liikkeissä on aina samat tuotteet, mutta tukussa käynti on kuin kävisi kaupassa ulkomailla: jännien tuotteiden löytämisen suuri ilahdutus.

  • kaikki paikat joissa sataa
    Pidän selittämättömästi sateesta. Vettä! Ja sitä on kaikkialla! Kaikki on niin kaunista märkänä! Kuvat on meidän takapihan haavasta ja koivusta.



1 kommentti: