19 heinäkuuta 2012

Horsmaisia suunnitelmia

Maitohorsmat, ystäväni maitohorsmat. Jo vuosia olen katsellut teitä, muistellen sitä mehevän mahevan ihanaa teetä, jota kerran teistä tein. Mutta en ole saanut uudestaan kerätyksi.

Kerrottakoon, että mustan teen ja maitohorsmanlehtien sekoitusta kutsutaan koporje-teeksi (Koporje sijaitsee vähän Pietarista itään), että aikanaan on yritetty ansaita rahaa myymällä horsmanlehtiä teenä, ja että nuorta maitohorsmaa voi käyttää kuin parsaa (siis sitä oikeaa parsaa, ei parsakaalia). Ja kerrottakoon, että Alaskassa maitohormasta tehdään karamelleja ja siirappia. Ne tehdään kukista—ja se on hyvä sellaisille kuin minä, jotka ovat surullisesti unohtaneet maitohorsman koko alkukesäksi. Siirapin ohje löytyy englanniksi täältä, ja kerron lisää heti, kun olen ehtinyt sitä kokeilla.

p.s. Eikö olekin viehättävää, että maitohorma on englanniksi fireweed?

2 kommenttia:

  1. Hei, kohta Suomessakin voi ostaa horsma teetä www.horsma.com nettisivulla ja luontaiskaupoissakin.
    Jos kiinnosta, kirjoita teatime@horsma.com

    VastaaPoista
  2. Hei, kohta Suomessakin voi ostaa horsma teetä www.horsma.com nettisivulla ja luontaiskaupoissakin.
    Jos kiinnosta, kirjoita teatime@horsma.com

    VastaaPoista